ב׳׳ה
Oldalunkon a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában megvalósuló kulturális programjaink találhatok. Jó szórakozást kívánunk!
görgess lejebb

RumbachOpen klezmer és barokk dallamok a zsinagóga falai között

KÜLÖNLEGES ONLINE PREMIEREK A RUMBACHBAN

Beindul az élet a megújult Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, amely egészen elképesztő átváltozáson ment keresztül: a hosszú éveken át leromlott állapotban lévő épületet kívül-belül az eredeti pompájában állították helyre. Most éppen úgy néz ki, ahogyan a nagy bécsi építész, Otto Wagner több mint 150 éve megálmodta: ámulatba ejtő, óriási belső tere újra a világ legszebb zsinagógái közé emeli.

A felújítás révén a Rumbach Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legkülönlegesebb és legszebb közösségi létesítményévé vált – ennek szellemében az intézményben az angol Jonathan Sacks rabbi híressé vált mottója alapján kezdődik meg a közösségi munka: „Az Örökkévaló különböző hiteket adott nekünk, de csak egyetlen világot, hogy együtt éljünk benne”.

A Rumbach zsinagógajúnius 10-i szakrális átadásának alkalmából különleges kulturális eseményekkel örvendeztetjük meg az érdeklődőket az online térben.