ב׳׳ה
A Rumbach zsinagógában 2021. szeptembertől folyamatosan látható, az Orlai Produkció, a Rumbach és a Szentendrei Teátrum együttműködésében létrejött különleges színházi előadás Ujj Mészáros Károly rendezésében.
görgess lejebb

Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője állítja színpadra.

Az esti koncert után H. P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmestere fáradtan ér öltözőjébe, zenekara gyenge játéka miatt bosszankodva. Sokáig már nem kell vesződnie féltehetségű zenészeivel, mivel elnyerte a Berlini Filharmonikusok vezetőkarmesteri állását. A világhírre vágyó zenész ajtaján egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat. A titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre fosztja meg Millert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karmester egoját és önbecsülését. A feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatai három éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget és kritikusokat. Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője állítja színpadra.

 Fordította: Tótfalusi Ágnes

Játsszák: Vasvári Csaba, Nagy Dániel Viktor

Látvány: Fekete Anna

A rendező munkatársa: Kovács Henrietta

Rendező: Ujj Mészáros Károly

Producer: Orlai Tibor

 „A szerző engedélyét a Thomas Sessler Verlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.” (www.hofra.hu)

Didier Caron: Hamis hang 20.00 óra

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2021.10.06.
  1. / Sajnos betegség miatt elmarad a szeptember 14.ei Hamis hang bemutató
  2. / A  jegyek automatikusan az október 6,.ai előadásra érvényesek.
  3. / Akinek ez a dátum nem felel meg, az szeptember 21.ig ezt jelezni köteles. és egy utalványt kap, amely 2021. december 31,-ig játszott bármelyik Hamis hang előadásra felhasználható. További információ:info@rumbachzsinagoga.hu

 

Didier Caron: Hamis hang (preimier) ELMARAD!

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2021.09.14.

A Sabbathsong Klezmer Band koncertje a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga átadása alkalmából.

Le ne maradjanak róla, hiszen Magyarország egyik legismertebb klezmer együttese, a 11 tagú Sabbathsong Klezmer Band olyan kiváló művészekkel lép fel, mint Jávori Ferenc „Fegya”, Oláh Gergő, Lisztes Jenő cimbalomművész, Petrus Bölöni Áron csellóművész és a Kinneret kamarakórus.

Műsoruk – szlogenjükhöz híven – most is nagyon sokszínű lesz: héber és jiddis dalok, mizrachi dallamok csendülnek fel, és részleteket hallhatunk a Hegedűs a háztetőn című musicalből is. Masa Anita, az együttes sokoldalú, csodálatos énekesnője a Barbra Streisand által is sikerre vitt, híres Avinu Malkeinu dalt is elénekli a káprázatosan szépen felújított Rumbach zsinagóga falai között.

A Sabbathsong Klezmer Band tagjai:
Masa Tamás – ének, trombita, furulya; Masa Anita – ének, hárfa; Bódi Mónika – hegedű, ének; Pánczél Tamás – hegedű; Szabó Bálint – klarinét; Kovács Laci – szaxofon; Csányi Sándor – harmonika, zongora; Szentkirályi György – buzuki, gitár, ének; Langer Zoltán – nagybőgő; Rostás Csaba – darbukka, ének, Andrasics Szabolcs – dobok.

Több mint klezmer… A Rumbach Zsinagógában PREMIER

  • Helyszín: Online
  • Időpont: 2021.06.13.