ב׳׳ה
Oldalunkon a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában megvalósuló kulturális programjaink találhatok. Jó szórakozást kívánunk!
görgess lejebb

Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője állítja színpadra.

Az esti koncert után H. P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmestere fáradtan ér öltözőjébe, zenekara gyenge játéka miatt bosszankodva. Sokáig már nem kell vesződnie féltehetségű zenészeivel, mivel elnyerte a Berlini Filharmonikusok vezetőkarmesteri állását. A világhírre vágyó zenész ajtaján egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat. A titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre fosztja meg Millert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karmester egoját és önbecsülését. A feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatai három éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget és kritikusokat. Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője állítja színpadra.

Fordította: Tótfalusi Ágnes
Játsszák: Vasvári Csaba, Nagy Dániel Viktor
Látvány: Fekete Anna
A rendező munkatársa: Kovács Henrietta
Rendező: Ujj Mészáros Károly
Producer: Orlai Tibor

 „A szerző engedélyét a Thomas Sessler Verlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.”

Didier Caron: Hamis hang 20.00 óra

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2021.11.08.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesület (OMIKE) történelmi jelentőségű Nyitókoncertjén 2022. november 16-án, szerda este 7 órakor.

J.S.Bach: 4. Brandenburgi verseny BWV 1049
J.S.Bach: Kettősverseny oboára és hegedűre BWV 1060 (Victor Aviat oboa, Pilz János hegedű)

Borda Réka: Égig érő csalán, felolvassa: Kókai Tünde
Hans Krása: Nyitány kis zenekarra
Fischer Iván: Egy német-jiddis kantáta (Anna-Lena Elbert szoprán, Csikota Gergely trombita) magyarországi bemutató
Francia sanzonok: Matthias Kadar (ének-gitár)

Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezetésével

Az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesületet 1909-ben Hevesi Simon hírneves rabbi alapította azzal a céllal, hogy budapesti zsidó polgárok kulturális események szervezésével szolgálják a magyar közművelődést. Mint Fischer Iván elmondta, most az eredeti OMIKÉ-t szeretnék feléleszteni, mindenekelőtt azzal a céllal, hogy a gyönyörűen felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában kulturális eseményeket, koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat szervezzenek.

OMIKE nyitókoncert #1

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2022.11.16.

Dal a Földről: ünnepi hangverseny egy Mahler-remekművel az idén tíz éve alakult Metrum Ensemble előadásában 2022. november 24-én, csütörtök este 7 órától. Szólisták: Balczó Péter (tenor), Kéringer László (bariton), vezényel: Rozmán Lajos művészeti vezető.

Az Erzsébetvároshoz szoros szálakkal kötődő Metrum Ensemble zenekar erre az ünnepi alkalomra Gustav Mahler: Dal a Földről – Arnold Schönberg hangszerelésében, Rainer Riehn befejezésével – című, zenekarra és két énekes szólistára írott szimfonikus művét választotta. Tételek: Bordal a földi nyomorúságról; Őszi magány; A fiatalságról; A szépségről; Tavaszi részegség; Búcsú.

Az ünnepi hangverseny támogatói: Erzsébetváros önkormányzata és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

További részletek ide kattintva

Gustav Mahler: Dal a Földröl

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2022.11.24.