ב׳׳ה
Oldalunkon a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában megvalósuló kulturális programjaink találhatok. Jó szórakozást kívánunk!
görgess lejebb
  1. / Sajnos betegség miatt elmarad a szeptember 14.ei Hamis hang bemutató
  2. / A  jegyek automatikusan az október 6,.ai előadásra érvényesek.
  3. / Akinek ez a dátum nem felel meg, az szeptember 21.ig ezt jelezni köteles. és egy utalványt kap, amely 2021. december 31,-ig játszott bármelyik Hamis hang előadásra felhasználható. További információ:info@rumbachzsinagoga.hu

 

Didier Caron: Hamis hang (preimier) ELMARAD!

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2021.09.14.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesület (OMIKE) történelmi jelentőségű Nyitókoncertjén 2022. november 16-án, szerda este 7 órakor.

J.S.Bach: 4. Brandenburgi verseny BWV 1049
J.S.Bach: Kettősverseny oboára és hegedűre BWV 1060 (Victor Aviat oboa, Pilz János hegedű)

Borda Réka: Égig érő csalán, felolvassa: Kókai Tünde
Hans Krása: Nyitány kis zenekarra
Fischer Iván: Egy német-jiddis kantáta (Anna-Lena Elbert szoprán, Csikota Gergely trombita) magyarországi bemutató
Francia sanzonok: Matthias Kadar (ének-gitár)

Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezetésével

Az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesületet 1909-ben Hevesi Simon hírneves rabbi alapította azzal a céllal, hogy budapesti zsidó polgárok kulturális események szervezésével szolgálják a magyar közművelődést. Mint Fischer Iván elmondta, most az eredeti OMIKÉ-t szeretnék feléleszteni, mindenekelőtt azzal a céllal, hogy a gyönyörűen felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában kulturális eseményeket, koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat szervezzenek.

OMIKE nyitókoncert #1

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2022.11.16.

Dal a Földről: ünnepi hangverseny egy Mahler-remekművel az idén tíz éve alakult Metrum Ensemble előadásában 2022. november 24-én, csütörtök este 7 órától. Szólisták: Balczó Péter (tenor), Kéringer László (bariton), vezényel: Rozmán Lajos művészeti vezető.

Az Erzsébetvároshoz szoros szálakkal kötődő Metrum Ensemble zenekar erre az ünnepi alkalomra Gustav Mahler: Dal a Földről – Arnold Schönberg hangszerelésében, Rainer Riehn befejezésével – című, zenekarra és két énekes szólistára írott szimfonikus művét választotta. Tételek: Bordal a földi nyomorúságról; Őszi magány; A fiatalságról; A szépségről; Tavaszi részegség; Búcsú.

Az ünnepi hangverseny támogatói: Erzsébetváros önkormányzata és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

További részletek ide kattintva

Gustav Mahler: Dal a Földröl

  • Helyszín: Rumbach Zsinagóga
  • Időpont: 2022.11.24.